Ne iş yaparsanız yapın önce lojistiği planlayın!
Gülap Lojistik

Ne iş yaparsanız yapın önce lojistiği planlayın!

Salgın, lojistiğin önemini bir kez daha gözler önüne sererken bu süreci doğru yöneten şirketler bir adım öne çıktı. Lojistiği iyi planlanamamış işlerin başarısızlığa mahkûm olduğunu bir gerçektir.

Lojistik; koronavirüs salgını ile birlikte sadece şirketlerin değil, ülkelerin de öncelikli gündemlerinden biri oldu. Başta sağlık ve gıda ürünleri olmak üzere malları alıcısına ulaştırmak belki de hiç olmadığı kadar önem kazandı. Lojistik sürecini doğru yöneten ülkeler ve şirketler bu dönemde bir adım öne çıktı. 

Salgının ardından lojistiğin en fazla önem kazandığı alanlardan biri de kuşkusuz e-ticaret oldu. Pandemi nedeniyle eve kapanan insanlar, temel ihtiyaçlarını e-ticaret yoluyla karşıladı. Bu dönemde birçok firmanın sipariş adetleri rekor düzeyde arttı. Artan talep, kargo dağıtımlarında gecikmelere neden oldu. 

Hangi işi yapacak olursanız olun mutlaka ama mutlaka ilk olarak o işin "lojistik" sürecini planlayın ve sonra ona göre işinizi yapılandırın. Yoksa büyük girişimcilik ruhuyla başlanılan işler, bir süre sonra şikayetlere dönüşebilir ve para kayıpları başlar.